Notice: Use of undefined constant pages_nl - assumed 'pages_nl' in /opt/www/muziekcentrum/web/www.flemishjazzmeeting.be/2007/index2.php on line 14 Notice: Use of undefined constant nl - assumed 'nl' in /opt/www/muziekcentrum/web/www.flemishjazzmeeting.be/2007/index2.php on line 15 Flemish Jazz Meeting
Notice: Undefined index: page in /opt/www/muziekcentrum/web/www.flemishjazzmeeting.be/2007/index2.php on line 50

Home

DERDE EDITIE FLEMISH JAZZ MEETING

Van vrijdag tot zondag 4-6 september 2009
KUNSTENCENTRUM DE WERF BRUGGE

Van 4 tot 6 september 2009 organiseren Jazz Brugge, De Werf, Muziekcentrum Vlaanderen en JazzLab Series samen de derde editie van de "Flemish Jazz Meeting": een showcase happening en professioneel ontmoetingsmoment rond jazz in Vlaanderen.

Door Vlaamse jazzmuzikanten gedurende drie dagen in contact te brengen met buitenlandse organisatoren en journalisten, willen de initiatiefnemers helpen hun internationale bekendheid en speelkansen op buitenlandse podia te verhogen. Via korte concerten (showcases) kunnen de groepen zich in de allerbeste omstandigheden presenteren en bij wijze van ‘visitekaartje’ wordt ook een promotie-cd met jazzgids en een dvd aangemaakt (Jazztublieft).

Om te bepalen welke artiesten dit extra duwtje in de rug verdienen, werd een zestigtal jazzkenners aangeschreven. Zij kregen de vraag om een selectie van 10 muzikanten/groepen uit Vlaanderen te maken die anno 2009 een plaats verdienen op de podia van Europese clubs of festivals. Doorslaggevende criteria hierbij zijn repertoire, originaliteit en maturiteit. Het gaat in ieder geval niet om een competitie.

Wie zal op de meeting aanwezig zijn? De Flemish Jazz Meeting is een professioneel ontmoetingsmoment dus enkel toegankelijk op uitnodiging. De internationale gastenlijst bestaat uit organisatoren en journalisten uit Europa waarvan men overtuigd is dat zij iets voor de Vlaamse jazzscene kunnen betekenen. Dit jaar ligt de focus op Frankrijk naar aanleiding van het uitwisselingsproject JAZZPASS.BE.FR met AFIJMA. Verder worden uiteraard alle Belgische organisatoren en journalisten uitgenodigd zodat ook zij hun netwerk kunnen uitbreiden en met buitenlandse collega's ideeën kunnen uitwisselen.

De Flemish Jazz Meeting is een organisatie van

 

Muziekcentrum Vlaanderen   

 

Met steun van